300 személyes munkásszállót béreltek ki az ukrajnai menekülteknek

Forrás: turizmus.com

 2022. március 11. 19:26

A Migration Aid egy háromszáz férőhelyes angyalföldi munkásszállót bérelt ki az Ukrajnából érkező menekültek rövid távú elhelyezésére. Azok jelentkezését várják, akik részt tudnának vállalni a szálló napi működtetésében.

Egyre kritikusabb az Ukrajnából érkező menekültek rövid távú (1-3 éjszakás) elhelyezése Budapesten, ezért a Migration Aid a beérkezett adományokból egyelőre 30 nap időtartamra kibérelt egy most elkészült 5 emeletes, 300 férőhelyes munkásszállót Budapest 13. kerületében – osztották meg a hírt a közösségi oldalukon.

Ezt a vadonatúj munkásszállót bérelték ki a menekültek számára

Fotó: Facebook / Migration Aid

"Rengeteg segítségre lesz szükségünk ahhoz, hogy ezt a helyet hatékonyan tudjuk menedzselni. Kérjük, segítsetek a szálló napi működtetésében, a menekültek fogadásában, ellátásában, takarításban, mosásban!" – írják a posztban. Aki részt vállalna a szálló napi működtetésében, csatlakozzon ehhez a Facebook-csoporthoz.

A turisztikai szakma részéről számos fejajánlás érkezett az ukrajnai menekültek részére, mások mellett a hajdúszoboszlói szállásadók,  a Hotel & More Group, a Danubius Hotels, az egykori debreceni Aranybika szállót üzemeltető alapítvány,Hunguest Hotels, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége és az Airbnb is részt vesz az ukrajnai menekülők ellátásában.