Ízletes ismétlés: újra finn hetek a Heliában

Forrás: turizmus.com

 2019. november 27. 16:25

A tavalyi finn tematikus hetek sikere után a Danubius Hotel Helia idén is megrendezi a különleges gasztroprogramot. A finn hetek ötletét a szállodát jellemző finn építészeti hatás is inspirálta.

2018 decemberében rendezték meg először a Yellow Bistro & Barban a különleges ízekkel és furcsa ételnevekkel fémjelzett gasztroprogramot.

A nagy sikerre való tekintettel idén, a december 1. és 22. közötti időszak alatt a hotel lobbijában található Yellow Bistro & Bar vendégei ismét a finn konyha tradicionális fogásai közül válogathatnak. A kínálatban szerepelnek többek között jellegzetes halas fogások, például a finn nagymamák kedvence, a marinált hering céklasalátával, vagy szintén hagyományosnak számító bogyós gyümölcsös édességek, mint a különleges textúrájú sajttorta törpemálna lekvárral.

Finn lazacleves

Fotó: Danubius Hotel Helia

„A finn konyha és szállodánk kulináris irányelvei több pontban találkoznak. Mindkettőnél a friss és minőségi alapanyagok, egészséges fogások, jól összeillő, megválogatott ízek dominálnak, amelyekben a nyersanyagoké a hangsúly a túlzó fűszerezés helyett. A finn receptek teret adtak a kreativitásnak is, így egy izgalmas, kicsit szokatlan, de mindenképpen kipróbálásra érdemes menüsort sikerült összeállítanunk”– mondta el Tóth Zoltán executive chef.

Finn áfonyapite

Fotó: Danubius Hotel Helia

A Helia finn kínálata egyedülálló a budapesti gasztronómiában, az ötlet megvalósításakor azonban szempont volt az is, hogy visszatérjenek a szálloda építészetét inspiráló finn gyökerekhez.

Ezek jelenleg is felismerhetők az épületdizájnban, hiszen ezt a hangulatot a Helia a legutóbbi megújulás során is megtartotta. Az 1990-ben megnyitott Danubius Hotel Helia terveit a finn építész, Pekka Helin készítette – emlékeztetett közleményében a szálloda.

Kapcsolódó cikkek

Egy vacsora képei

2019. március 11.