Tűz ütött ki a zalakarosi Hunguest Hotel Freyában

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 04. 14:18 / Utoljára frissítve: 2021. augusztus 04. 20:14

Tűz keletkezett a zalakarosi Hunguest Hotel Freya ötödik emeletén szerdán délelőtt fél tizenegy körül az egyik szobában. A káreset következményeként néhány tucat vendéget más szállodába kell költöztetni.

A lángok elfojtására a II., kiemelt fokozatú riasztásnak megfelelően a zalakarosi és a nagykanizsai, valamint a pacsai hivatásos tűzoltók vonultak ki, de kiérkezésük előtt a szálloda egyik vendége, egy nyugdíjas szekszárdi tűzoltó már elkezdte megszervezni a beavatkozást, az épület kiürítését, ennek során 60 személy hagyta el a szállodát – számolt be róla a zaol.hu.A lángok három szobát és egy rekreációs helyiséget is károsítottak. A rövid időn belül megfékezett tűz nem okozott személyi sérülést, közölte Kósi Zsolt, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

A 160 szobás Hunguest Hotel Freya közel telt házzal üzemelt, amikor a tűz keletkezett

Fotó: facebook.com/hotelfreyazalakaros

Szerkesztőségünk megkeresésére Labossa Lajos, a Hunguest Hotels marketing- és kommunikációs igazgatója elmondta, bár a tűzeset közvetlenül csupán három szobát károsított, a megfékezéséhez szükséges intézkedések miatt ennél jóval több szobát le kellett zárniuk, ami néhány tucat vendég tartózkodását érinti. Mivel a Freya közel telt házzal üzemel most, őket elsősorban más zalakarosi szállodákban próbálják elhelyezni, illetve felajánlották számukra a Hunguest-lánc más, magasabb kategóriájú egységeit, Tapolcán, illetve Bükfürdőn. Hévízi szállodájuk jelenleg felújítás alatt áll, így ott nem tudják elszállásolni a vendégeket. Akik egyik lehetőséggel sem kívánnak élni, azokat kártalanítani fogják – tette hozzá.

A lezárt szobákba a következő napokba érkező vendégekkel is folyamatosan veszik fel a kapcsolatot, nekik későbbi időpontot, más szállodában történő elhelyezést vagy pénzvisszatérítést ajánlanak fel.

Hivatásos tűzoltók a Freya kigyulladt szobájának erkélyén

Fotó: MTI/Varga György

Labossa Lajos hangsúlyozta, a sajtóértesülésekkel ellentétben a Hunguest Hotel Freya nem felújított szálloda, a tervek szerint ott jövő év végén indulhat el a felújítás.

A háromcsillagos zalakarosi hotel egyébként mind a senior, mind a családi szegmens körében közkedvelt, a többi Hunguest-házhoz hasonlóan itt is nagyon erős, a tavalyit meghaladó nyári szezonra számítanak. "Ez azonban sajnos nem fogja ellensúlyozni az első négy hónap veszteségeit, amikor a szálloda a járványügyi korlátozások miatt kényszerszünetet tartott, maximum enyhíteni tudja a bevételkiesésből fakadó károkat" – hangsúlyozta az igazgató.

*

Frissítés: Vélhetően az egyik szoba klímaberendezésének elektromos zárlata miatt ütött ki tűz szerda délelőtt a Freya Hotelben. Az oltási munkálatok miatt végül 28 szobából kellett kiköltöztetni a vendégeket – tudta meg az MTI.