TOP 50: Gilles Clavie

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 28. 15:07

Az Orbis Hotel Group elnök-vezérigazgatója biztos abban, hogy a teljesítményre, a portfólióra és az emberekre fókuszáló fenntartható stratégia mentén a cég a továbbiakban is értéket hoz létre.

Mind az üzemeltetés, mind a pénzügyi eredmények tekintetében sikert hozott a 2016-os év a teljes csoport számára – beleértve 17 magyarországi szállodáját –, hiszen rekordot döntöttek foglaltságban és elérték a kitűzött átlagárat. „A tavalyi év különösen dinamikus volt a fejlesztések és az eszközmenedzsment terén. A régióban több mint 20 szállodát nyitottunk meg vagy erre vonatkozó szerződést írtunk alá, köztük az ibis Styles Budapest Airportra is, amely a ferihegyi repülőtérrel közvetlen összeköttetésben álló első hotel lesz. Ugyanezt a fejlődési dinamizmust látom erősödni 2017-ben” – kommentálja az eredményeket Gilles Clavie.

Tavaly tavasszal az ibis Styles Budapest Center és ibis Styles Budapest City megnyitásával az Orbis új márkát vezetett be a magyar piacra. A nemzetközi szinten már komoly sikert elért, több stílust lehetővé tevő brand számos innovációt és új szállodai élményeket kínál a vendégeknek, egyedi jellemvonásokkal, dizájnnal és hangulattal, barátságos szervizzel és lifestyle-fejlesztésekkel.

Gilles Clavie

Fotó: Dombóvári Judit

Az AccorHotels portfóliójának átvétele után az Orbis minden egyes országra meghatározta stratégiai tervét, Magyarországon visszavásárlási programot indított a hatékonyabb szállodai üzemeltetés és a nyereségesség növelése jegyében. A program keretében több tranzakciót bonyolítottak le: 2016 első felében az ibis Budapest Heroes Square-t és a Mercure Budapest City Centert vásárolták vissza, melyet ez év elején öt további budapesti szálloda – Mercure Korona, Mercure Buda, ibis Styles Center, ibis Centrum és ibis City – követett. A szállodák visszavásárlása után egy felújítási program is kezdetét vette, mely már tavaly elindult az ibis Heroes Square-ben és a Mercure City Centerben, és idén kezdődik a Mercure Koronában és a Mercure Budában.

A sikerekről szólva Gilles Clavie kiemeli, mindezt nem érhették volna el a szállodák és az őket támogató központi csapatok elkötelezett hozzáállása nélkül, hiszen ők biztosítják a stratégiai célok gyakorlati megvalósítását. Miközben az AccorHotels mottója a vendégek felé a „Feel Welcome”, az AccorHotels és az Orbis munkavállalóit a „Feel Valued” szlogennel fogadják, elismerve a csapatok és tagjaik egyéniségét, tehetségét és munkáját. Így az Orbis nem csupán a legkiválóbb tehetségek vonzására, megtartására és karrierjük támogatására fókuszál, hanem olyan új vállalati kultúrát és vezetési stílust valósít meg, amely minden téren segíti a kezdeményezéseket. A kulturális változás jegyében az Orbis létrehozott egy Shadow Management Teamet, amelyben az Y-generáció képviselői kaptak helyet, 5 nő és 5 férfi különböző országokból (Magyarországról is) és munkakörökből. A 35 év alattiakból álló csapat feladata, hogy új nézőpontokat, másfajta megközelítést és friss ötleteket mutassanak be az Orbis menedzsmentjének.

További információk

A teljes cikket Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban című kiadványban olvashatja.

A kiadványt ITT rendelheti meg >>

Gilles Clavie-ről az Arcok rovatunkban tudhat meg többet.

Kapcsolódó cikkek