A turisztikai ágazatra panaszkodnak leginkább a brit fogyasztók

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 15. 13:25

A brit FM Outsource 1 000 embert kérdezett meg az ügyfélszolgálattal kapcsolatos tapasztalataikról 10 ágazatban. A kutatás megállapította, hogy a turisztikai szektor kapta a rossz vagy rendkívül rossz minősítést (29%, szemben az átlagos 20%-kal), a közüzemi ágazat (32%) után.

A felmérésben az élelmiszer- és a bankszektor jó vagy nagyon jó minősítést (45%, illetve 43%, szemben az átlagos 38%-kal) kapott, míg a turisztikai ágazatot ismét a rossz vagy nagyon rossz minősítéssel értékelték – mutat rá hírlevelében a Vimosz.

A jelentés megállapította, hogy ezek a negatív ügyfélszolgálati interakciók káros hatással vannak a márkára, és a fogyasztók 86%-a is egyetértett abban, hogy ez negatívan befolyásolta a céggel való kapcsolatát.

A válaszadók közel egyharmada (31%) – egy negatív ügyfélszolgálati interakciót követően – azt mondta barátainak vagy családtagjainak, hogy kerüljék el az adott márkát, 26%-uk pedig kritikus értékelést hagyott az interneten.

A fogyasztók szerint a rossz ügyfélkiszolgálás azt mutatja, hogy a márka nem törődik a vásárlóival

Fotó: 123rf.com/profile_pandorapictures

A kutatás arra is rávilágított, hogy a fogyasztók túlnyomó többsége (80%) úgy véli, a rossz ügyfélkiszolgálás annak a jele, hogy a márka általában véve nem törődik a vásárlóival.

„Eredményeink azt mutatják, hogy a fogyasztók szemében az utazási ágazat jelenleg az egyik legalacsonyabb színvonalú ügyfélkiszolgálást nyújtja, és ezért az egyik legrosszabb hírnévvel rendelkezik” – mutatott rá az FM Outsource vezetője.