Budapest-Ammán járatot indított a Ryanair

Forrás: MTI

 2018. október 31. 17:29

A Ryanair 2018. október 31-én elindította az első, Budapestet Ammánnal összekötő közvetlen légi járatát.

Október 31-én 14.35-kor landolt először a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Ryanair új, Budapest és Ammán között közlekedő repülőgépe. A téli menetrendben üzemelő új járat hetente kétszer, szerdán és vasárnap 7:05-kor indul, és 3 óra 25 perc repülési időt követően érkezik a jordán fővárosba.

Évekkel ezelőtt volt a Royal Jordanian légitársaságnak budapesti járata, de ez később megszűnt. A Ryanair viszont nagy fantáziát lát a Közel-Keletre közlekedő járat elindításában részben azért, mert Ammán még télen is kellemes, mediterrán klímával várja a látogatókat, részben pedig azért, mert Jordánia a nyugalom és a biztonság szigetének számít a Közel-Keleten.

A Ryanair nagy fantáziát lát a jordániai járat elindításában

Fotó: turizmus.com

A Jordánia észak-nyugati részén fekvő, hét dombra épült Ammán a világ egyik legrégebbi, folyamatosan lakott városa. Itt található Jordánia legnagyobb múzeuma, ami a történelem előtti időktől kezdve mutatja be az ország fejlődését. Az egyik leghíresebb attrakció a városban az I. Abdullah király mecset, amely a város egyetlen olyan temploma, ahol a nem muzulmán vallású látogatókat is szívesen fogadják. Ammán azért is vonzó úti cél, mert a várostól mindössze 40 kilométerre található a Holt-tenger, és a várostól 200 kilométerre délre fekvő romváros, Petra is népszerű az utazók körében.

„Kiváló desztinációval bővült a budapesti repülőtér menetrendje a Ryanairnek köszönhetően. A közel-keleti légi összeköttetés nemcsak hiánypótló, hanem abban is bízhatunk, hogy népszerű lesz a magyar utazók körében. Az itthoni borongós téli időjárás beálltával Ammán kellemes alternatívát kínál azoknak, akik melegebb napokra vágynak egy kellemes hangulatú nagyvárosban.” – mondta Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője.