Elindult a MÁV-csoport Instagram-oldala

Forrás: turizmus.com

 2018. július 19. 11:52

A nemzeti vasúttársaság Twitter-oldalának tavalyi indulása után immár Instagramon is igyekszik összekötni egymással a vonatozás rajongóit.

Az oldal indításához a vasúttársaság megalakulásának 150. évfordulója adta az apropót, ezért a szerkesztők megkülönböztetett figyelemmel kísérik a születésnap alkalmából felmatricázott Taurus mozdony útját.  Hosszú távon szeretnék népszerűsíteni a vonatozást, a vasutat a virtuális közösségi térben. Az induláshoz kapcsolódóan a MÁV-csoport egy játékkal is jelentkezik: 2018. augusztus 1. és 31. között várják a felhasználók fotóit az ünnepi díszbe öltöztetett mozdonyról #máv150 hashtaggel; a legtöbb like-ot begyűjtő kép készítője értékes – a vasút világához köthető – ajándékokkal lesz gazdagabb. A díjátadó a jubileumi év kiemelt eseményén, a Nemzetközi Vasúti Járműparádén lesz szeptember 7-én.

A MÁV-csoport Instagram-oldala

Fotó: turizmus.com

Az Instagramra világszerte több mint 1 milliárdan regisztráltak már, és hazánkban is több mint 1,5 millióan – 700 ezren naponta – használják, a létszám pedig dinamikusan növekszik. A felhasználók többsége a 34 év alattiak köréből kerül ki. Az utazás régóta az egyik legnépszerűbb téma az oldalon. Egy 2018-as felmérés tanúsága szerint már nemcsak a feltöltött, de a megtekintett tartalmak között is népszerűbb a városok, tájak, természet témakör, mint a barátok és család kategória, ami azt jelenti, hogy szívesebben fotózzuk a környezetünket, mint magunkat, és szívesebben is nézegetjük az ilyen tematikájú képeket.

Kapcsolódó cikkek