Kedvezményes túrák Egerben a turizmus világnapján

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 22. 15:39

Szeptember 27-étől négy napon át szerveznek programokat a világnap alkalmából.

A Turizmus Világnapját az ENSZ Turisztikai Világszervezete kezdeményezésére minden év szeptember 27-én azzal a céllal ünnepeljük, hogy ezen a napon a turisták és a turisztikai szolgáltatók, valamint a turisztikai szektorban dolgozók együtt emlékezzenek meg a turizmus társadalmi, kulturális és gazdasági értékéről.

Számos egri szolgáltató csatlakozott a Turizmus Világnaphoz, és nyújt kedvezményt 27-én, vagy akár egész hétvégén.

Az Eger Városi Turisztikai Nonprofit Kft. összeállítása szerint szeptember 27-én, csütörtökön reggel érdemes már korán kelni. Az Egri Road Beatles Múzeum reggel 10-órakor nyit, Kelet-Közép-Európa egyetlen Beatles gyűjteménye a Világnap alkalmából kedvezményes, 1 750 forintos jeggyel látogatható csütörtöktől egészen vasárnapig.

Az idegenvezetők korabeli ruhában várják a turistákat

Fotó: turizmus.com

A Kopcsik Marcipánia múzeumban Kopcsik Lajos nemzetközileg is elismert, Oscar-díjas, Guinness rekorder egri mestercukrász remekműveit tekinthetjük meg. A gyűjtemény közel 150 cukormasszából készült tárgyból áll, a fő attrakciója pedig a múzeum végében található Barokk szoba, melyben a padlótól a tapétán és függönyön át a kályháig minden cukorból készült. A Marcipánia a Világnap kapcsán felnőttek számára is kedvezményes, 400 forintos belépőjeggyel látogatható csütörtöktől-vasárnapig.

A belváros mellett a Szépasszonyvölgy is akciókkal csalogatja a vendégeket, a kijutáshoz a városnéző kisvonat és az egyik taxi társaság nyújt engedményt az utazás díjából. Számos további lehetőségről a város turisztikai oldaláról tájékozódhatunk: https://visiteger.com/elmenyek/turizmus-vilagnapja-2018. A kedvezmények az egyes adatlapok-, vagy az összesítő kuponlap kinyomtatásával és leadásával érvényesíthetőek.

14:30-kor különleges, kosztümös séták indulnak a Kis-Dobó térről, melyek során régi, kultikus egri vendéglátóhelyeket keresnek fel az érdeklődők. A séták ingyenesek.

A Hotel Senator-Ház teraszán az Egyesület Eger Idegenforgalmáért idegenvezetői: Badacsonyiné Bohus Gabriella, Jacobi Zsuzsa és Angyalné Dobos Virág stílusosan korabeli öltözetben várják, hogy velük tartsanak az úton, melynek során sztorikat, pletykákat és emlékeket ismerhetnek meg a turisták az Egerben régen működött, kultikus vendéglátóhelyekről.