A világ 102 országába utazhatunk az AB Agróval

Szerző: Wagner Zsuzsa

Forrás: turizmus.com

 2017. február 27. 18:23

Szinte az egész világot be lehet járni az AB Agro körútjaival, amelyek közül több is egyedülállónak számít a hazai piacon. Hétfőn bemutatott újdonságai között van Algéria, Namíbia, Mongólia, és öt közép-ázsiai ország egy óriáskörútba csomagolva.

Az utazási iroda február 27-én a Hotel Benczúrban mutatta be új, 2017/18 évi katalógusát.

Az AB Agro főként kiutaztatással, azon belül is elsősorban Európán kívüli körutak szervezésével foglalkozik. Az 1995-ben bejegyzett iroda kezdetben főleg agrárszakmai zárt csoportoknak szervezett utakat, majd nyitott a nagyközönség irányába, s ma már a legjelentősebb körutas kínálattal rendelkező irodák közé tartozik Magyarországon. Katalógusuk 700 szerződött viszonteladó partnerük irodájában megtalálható, amelyek közül mintegy 200 értékesíti rendszeresen útjaikat.

A katalógus-bemutatón Bognárné Kovács Zsuzsanna, az AB Agro Iroda társtulajdonos-ügyvezető igazgatója elmondta: az új katalógusban a világ 102 országába kínálnak összesen 80-féle körutat. Az iroda tavaly 15 százalékos forgalomnövekedést ért el, és két kivétellel minden útját el tudta indítani.

Irán – Khajoo híd

Fotó: abagro.hu

Az elfoglaltabb és az utazásra kevesebb pénzt szánó utasokra is gondolva az idei katalógus rövidebb, 5-8 napos körutakat is tartalmaz, és számos új úti céljuk is van, így például Mongólia, öt közép-ázsiai ország egyetlen óriáskörútba csomagolva, valamint Algéria, amelyet két változatban is kínálnak. A viszonteladók számára jó hír, hogy az utazásszervező az eddiginél kedvezőbb jutalékrendszert alakított ki, az új szerződéseket márciusban postázzák a partnereknek.

 

Ázsia minden mennyiségben

A kínálatot Sütő Bernadett irodavezető mutatta be részletesen. Az árualap több mint fele Ázsiához kapcsolódik, Kínába például nem kevesebb, mint kilencféle utat szerveznek a 7 napostól a 18 naposig. Újdonság a 7 napos Peking–Xian út, valamint a 14 napos Dél-Kína–Tibet Nagykörút. Pekinget és Sanghajt bejáró útjukon változatlan program mellett 30 ezer forintos árcsökkenést tudtak elérni, a Peking–Xian–Sanghaj programban pedig repülőúttal váltották ki az eddigi vonatutat, változatlan ár mellett.

Kína – Hengshani függőtemplomok

Fotó: abagro.hu

Az indiai szubkontinensen és a Himalája régiójában is gazdag kínálattal rendelkezik az utazásszervező. Újdonságaik a 17 napos dél-indiai óriáskörút, a 14 napos India–Nepál körút és a 9 napos nepáli körút. Nepálban nagyrészt befejeződött a földrengésben megsérült műemlékek helyreállítása – hallhattuk a katalógusbemutatón.

Az Arab-félsziget és az Indiai-óceán térségébe tavaly igen nagy érdeklődést tapasztalt az utazásszervező. Különösen érdekes a Dubajt, Srí Lankát és a Maldív-szigeteket bejáró, 15 napos programjuk, amelyet tengerparti üdüléssel is ki lehet egészíteni.

Távol-keleti programjaik közül idén először foglalható a 9 napos mongóliai körút, amely számos izgalmas élményt ígér, a szállást például hat éjszakára hagyományos jurtákban oldják meg.

Mongólia – szállás egy jurtában

Fotó: abagro.hu

Közép-Ázsiában újdonság a 6 napos bakui városlátogatás, melynek során négy világörökséget is végiglátogatnak a résztvevők. A különlegességekre áhítozók választhatják az ugyancsak újonnan elinduló, öt közép-ázsiai országot bejáró, 16 napos programot, és a 12 napos Grúzia–Örményország–Azerbajdzsán körutazást is.

Iránba és Izraelbe két-két, Délkelet-Ázsiába kilencféle programot kínál az AB Agro. Utóbbiak közül rendkívül népszerű a Vietnam–Kambodzsa, a Laosz–Vietnam–Kambodzsa, valamint a Burmát és Thaiföldet bejáró, üdüléssel is kiegészíthető körút.

 

Amerika, Afrika, Európa

Amerikai körútjaik közül a kubai körutazás az egyik legnépszerűbb – Kubába az AB Agro munkatársai szerint is érdemes minél előbb ellátogatni, mivel egyre magasabbak az árak, és félő, hogy néhány év múlva a múlté lesz az országra ma még jellemző, egyedi hangulat. Nagy dél-amerikai körútjuk nem kevesebb, mint hét országot jár be, Észak-Amerikában pedig két új vadonatúj programra invitálják az érdeklődőket: az USA legendás nemzeti parkjait bejáró, 13 napos útra és a 14 napos alaszkai körutazásra.

USA – Glen Canyon

Fotó: abagro.hu

Afrikában új úti céljuk Algéria. Az ország közvetlen járattal érhető el Magyarországról, és gazdag kulturális öröksége, valamint páratlan természeti értékei miatt rendkívül változatos programmal várja az odautazókat. Újdonság Namíbia is, amely nagyon ajánlható azoknak, akik vonzódnak Fekete-Afrikához, de tartanak is tőle, ugyanis Namíbiában jóval biztonságosabb és tisztább körülményeket találni, mint a régió sok más országában.

Namíbia

Fotó: abagro.hu

Nem utolsósorban pedig Európában is bőséges az AB Agro kínálata. Ide 18 körutat kínálnak, amelyek között tapasztalataik szerint jelenleg a dél-spanyolországi körutazás különösen keresett.

A kínálat ismertetése után Ferencz Márton, az AB Agro egyik idegenvezetője mesélt az általa vitt utazásokról. Többek között elmondta, hogy sokan tartanak például Irántól, azonban az utazásközvetítő irodák nyugodt szívvel ajánlhatják utasaiknak az országot, mivel biztonságos, viszonylag érintetlen, és az útlevéllel kapcsolatos problémák megoldhatók.

Végül Lehotai Zsófia, a Qatar Airways sales managere tartott rövid bemutatót a légitársaság szolgáltatásairól.