Átrendezi Budapestről az USA-ba tartó járatait a LOT

Forrás: MTI

 2019. október 18. 10:43

2020 májusától heti négy helyett hét LOT-járat lesz New Yorkba, a chicagói járat viszont megszűnik.

Michal Czernecki, a LOT szóvivője közölte az MTI-vel, hogy a LOT Boeing 787 Dreamlinerei vasárnap kivételével minden nap közlekednek, szombaton két járat is indul majd a két város között. A várakozások szerint ezzel nemcsak a turisztikai, hanem az üzleti célú utazás is fellendülhet a nagyobb kínálat miatt.

Az Egyesült Államok felé irányuló forgalom rendkívül szezonális, ezért úgy döntöttek, hogy a chicagói járatot nem újítják fel jövő tavasszal, helyette sűrítik a frekvenciát New York felé. Budapest és Chicago között a LOT járatának megszüntetése után is marad a közvetlen kapcsolat, az American Airlines hetente négyszer üzemeltet járatokat 2020 májusától a két város között

Czernecki hangsúlyozta azt is: az Egyesült Államok piaca rendkívül fontos a LOT-nak, így tovább keresik a lehetőséget újabb járatok megnyitására Budapestről.

A LOT másfél évvel ezelőtt a chicagói és New York-i járatokkal indította el a budapesti bázis kiépítését, az első év tapasztalatai vegyesek voltak.

A LOT egyik Dreamlinere

Fotó: lot.com

Az sem tett jót a LOT megítélésének, hogy a Boeing 787 Dreamlinerek kényszerű javítása, így forgalomból való ideiglenes kivonása miatt az Euroatlantictól és az Air Europától kellett gépeket bérelni, ezek színvonala pedig nem ütötte meg a Dreamlinerekét.

A lengyel légitársaság a jövő nyári menetrendben májustól Prágába, Stuttgartba, Bukarestbe, Szófiába, Belgrádba és Brüsszelbe is indít új járatokat a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről.