Bán Teodóra – negyedszer a TOP 50 szakember közt

Forrás: turizmus.com

 2017. március 17. 15:50

A BFTK és a Szabad Tér Színház ügyvezetője negyedik éve tartja stabil pozícióját a szakma 50 legbefolyásosabb személye közt. Az egykori balettművész – aki március 15. alkalmából Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült – bemutatásával folytatjuk sorozatunkat.

„Ma már jól definiálható, mi a dolgunk” – kezdi a 2016-os év összegzését Bán Teodóra, aki könnyed humorral fogalmazza meg a különbséget korábbi szakmája és a jelenlegi között: „az élet színpadán sosem megy össze a függöny, és nincs taps sem”, azaz folyamatos, kreatív jelenlétre van szükség, a siker pedig számokban és statisztikákban mérhető. Az egykori balerina az Operaház színpadáról, a pas de deux-k és a piruettek világából váltott, és – továbbra is a kultúra bűvkörében – ma már a Budapesti Tavaszi Fesztivált, a Budapesti Nyári Fesztivált és a Café Budapest Kortárs művészeti fesztivált menedzseli. A BFTK ügyvezetőjeként a turisztikai ágazat szereplőivel karöltve dolgozik Budapest brandjének építésén, és úgy érzi, személyesen is felelős mindazért, ami a városról elhangzik mind nemzetközi, mind hazai fórumokon.

Mozgalmas évet tudhat maga mögött egyik fontos kezdeményezése, a két éve életre hívott Fővárosi Turisztikai Kerekasztal, mely lehetőséget nyújt arra, hogy Budapest turizmusának szereplői megfogalmazzák véleményüket és javaslataikat a fővárosi és kerületi döntéshozók felé, de a Városháza is itt kaphat szakmai alátámasztást döntései előkészítéséhez. Tavaszi ülésükön új, stratégiai munkacsoport megalakításáról döntöttek, valamint itt mutatták be Budapest 2016–2019 és 2020–2024 közötti időszakra vonatkozó turisztikai koncepcióját, s a BFTK stratégiai munkatervét. A több hónapos műhelymunka eredményeként létrejött terv sok ponton kapcsolódik a „smart Budapest” koncepcióhoz, melynek kidolgozásában a BFTK is közreműködött.

Bán Teodóra

Fotó: BFTK

 

Bán Teodóra fontosnak tartja a kormány és a fővárosi vezetés egyetértését abban, hogy Budapest turizmusának fejlesztése meghatározó jelentőségű feladat. A BFTK önállóan, de számos stratégiai kérdésben az MTÜ-vel partnerségben végzi dolgát. Bienerth Gusztáv turizmusért felelős kormánybiztos kinevezésének legelején a fővárosi kerekasztal előtt deklarálta a kormány együttműködési szándékát – miszerint nincs sikeres turizmus Budapest nélkül, igényt tartva a rendszeres egyeztetésekre a szakmai grémiummal.

A főváros turizmusának fellendülését vetíti előre az a friss stratégiai partnerség is, mely az MSZÉSZ novemberi bükfürdői közgyűlésén köttetett a BFTK és a szállodaszövetség között.

„A minőségi szolgáltatás igényes vendéget hoz” – vallja az ügyvezető asszony, s több szempontból e meglátás mentén lett újratöltve a BFTK egyik kiemelt terméke, a Budapest Card is. A kártya magyar turistákat megszólító belföldi változata a tavalyi Utazás kiállításon debütált, ahol a főváros első alkalommal szerepelt belföldi díszvendégként.

De nemcsak a Budapest Cardot frissítették fel, az év végére teljesen megújult 7 nyelvű honlapjuk, a budapestinfo.hu is, mely mindamellett, hogy látványában impozáns, tartalmával vendégcsalogató is kíván lenni, kiszolgál és tájékoztat, hasznos és naprakész információkkal látja el a Budapestet úti célként választó vagy már itt vendégeskedő látogatót, csakúgy, mint népszerű kiadványaik, a City Map, a Budapest Guide és a Budapest’s Finest.

A teljes cikket Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban című kiadványban olvashatja.

A kiadványt ITT rendelheti meg >>

Bán Teodóráról további információkhoz juthat az Arcok rovatunkban.